5 láskotipů na od sv. Valentýna

Svátek lásky propukne již za pár dní. Motivy srdíček, valentýnky, cukrovinky a nádherné květiny – to jsou hlavní témata svátku sv. Valentýna. Patříte k těm, kteří slaví 14. únor, anebo jste spíš zastánci tradiční pusy pod rozkvetlým stromem 1. května? Ať tak nebo tak, na to poslat trochu lásky svým nejbližším a ukázat jim, že na ně myslíte je vždy správný čas. Sepsali jsme pro vás pár tipů, kterými jim můžete rozzářit den.

  1.     Místo kytky sazenice od Valentýna

Řezaná kytka je krásný dárek, který pokaždé potěší (pokud tedy nemáte alergii na pyl)l. Bohužel, krásně vykvetlá a svěží kytice vydrží  jen pár dní. Přiznejme si, že ovadlé listy a opadané květy po pár dnech již moc parády nevykouzlí. 

I na to ale známe řešení a nejsou jím umělé květiny! Místo pugetu nakupte různá semínka, vytvořte z nich váš vlastní originální zahradnický mišmaš a zabalte do ručně dělané krabičky nebo pytlíčku s osobním věnováním. V létě, až uvidíte vykvetlé astry a krásenky si vzpomenete, jak geniální nápad vás v únoru napadl a vaše blízké dárek potěší hned dvakrát. 

  1.     Vytuněná čokoláda od Valentýna

Kousek kvalitní čokolády ještě nikomu neublížil. Chápeme, že příprava na letní sezónu je v plném proudu, ale kdo by odolal lahodné domácí čokoládě s pořádnou porcí mrazem sušených jahod a malin, to vše pod mandlovou čepicí? My rozhodně ne!

V základním receptu budete potřebovat

100 g nepraženého kakaa

70 g kakaového másla

30 g kokosového oleje 

2 lžíce sladidla (med, čekankový sirup, apod.). 

Vše společně promíchejte a v závěru přihoďte oříšky, lyo ovoce či semínka. Poté nechte ztuhnout ve formičkách v lednici. Fantazii se meze nekladou a každá vlastnoručně vyrobená tabulka je originál. A voilà!  Čokoládový zázrak je na světě.

  1.     Voňavá svíčka 2v1 od Valentýna

Svíčka provoní celý byt, zútulní jej a v neposlední řadě navodí příjemnou, romantickou atmosféru. Už dávno se nevyrábí jen kýčovité svíce, které se svou esencí hodí možná tak na toaletu.

Poslední dobou se oblibě těší zejména svíčky ukrývající v sobě šperk či jinou drobnost. To je přece dvojitá radost z jednoho skromného dárku. Odvážnější mohou takovou svíci s překvapením zkusit vyrobit i doma.

  1.     Energická Nepetka od Valentýna

Udržitelné věci dokáží být sexy vymazlené i s nálepkou EKO. To ukazuje se svou Nepetkou světu Katka Šedová. Skládací lahvička je doslova nabitá energií a doplněna léčivými kameny, jež dovedou zklidnit a zharmonizovat mysl. Navíc každá Nepetka obsahuje vzkaz s poselstvím pro obdarovanou osobu. Přesvědčte se sami.

  1.     Brože s vůní dřeva od Valentýna

Drobnost, která potěší. Elegantní dřevěné výrobky často najdeme v dílnách, kde je s láskou vyrábí šikovné ručičky umělců nebo nadšenců. Jsou skvělým doplňkem u mnoha příležitostí.  Darovat je můžete jako ochranný amulet, který pomůže překonat nelehké chvíle, přinese štěstí a udělá velkou parádu. Nebo jednoduše jako dárek z lásky.

Dřevěné doplňky sluší i pánům. Například s dřevěnými motýlky od BeWooden udělá obdarovaný parádu všude. Třeba i na svatbě. 

Víte, že…

Historie svátku všech zamilovaných sahá až do  3. století,do dob antického Říma? Císař Marcus Aurelius Claudius po celé zemi zakázal uzavírat manželství, aby jeho armáda byla silná a silné mladíky doma nedržely žádné závazky. Kněz Valentýn se proti vládci snažil bouřit a mladé páry oddával tajně. Když se o tom císař dozvěděl, nechal Valentýna uvěznit a 14. února v roce 269 i popravit. O několik set let později byl Valentýn prohlášen za svatého. A nyní je známý především jako patron všech zamilovaných.

 

Scroll to Top