Jak poslat lyže od 174 Kč? Se Zaslat hravě!

Prodáváte nebo kupujete lyže na bazaru, posíláte je rodině, anebo je nemáte jak poslat na hory? Ať už řešíte jakoukoliv z těchto možností přepravy lyží, v Zaslat.cz vám ukážeme, jak na to. Jak poslat lyže?

Poslat lyže za pár korun po ČR i do zahraničí

Poslat lyže balíkem už dávno není nic složitého. Přepravu objednáte online, kurýr přijede až k vám domů a doručí kamkoliv po ČR i do zahraničí. S lyžemi se nemusíte nikam vláčet, stačí je jen dobře zabalit a počkat na kurýra.

Jak objednat kurýra a poslat lyže?

Než si vytvoříte objednávku, je potřeba je změřit a zvážit. Na většině lyží je jejich délka dokonce napsaná, nemusíte brát ani metr do ruky. Váha lyží se pohybuje mezi 5 a 10 kg. Jakmile znáte rozměry a váhu, vyplňte je do konfigurátoru Zaslat.cz. Vyberte si, s jakým dopravcem balík chcete zaslat (Balíkovna, DPD, FedEx , GLS, PPL, UPS, TOPTRANS, WE|DO) a dokončíte objednávku. Jestliže lyže prodáváte, můžete je zaslat i na dobírku. S našimi partnerskými dopravci můžete snadno poslat i snowboard, u něj budou pouze jiné rozměry a váha.

Teď už stačí jen zabalit

Než lyže kurýrovi předáte, je potřeba je vhodně zabalit. Ideálně je umístěte do obalu. Pokud jej nemáte, pak hrany obložte kusy kartonu a celé lyže důkladně omotejte bublinkovou fólií či podobnou výplní. Zvýšenou pozornost věnujte také zabezpečení vázaní. Nezapomeňte, že chráníte svoje lyže i okolní zásilky v přepravě. Nakonec vše omotejte strečovou fólií. Na zabalené lyže už nemusíte nic lepit ani psát. Jestli je nutné tisknout vlastní štítek, anebo jej přiveze kurýr k vám domů, záleží na vaší volbě při výběru dopravce. Podrobnosti vám zašleme do e-mailu po dokončení objednávky.

Kolik stojí poslat lyže

Výhoda Zaslat.cz spočívá v tom, že si vyberete podle vašich preferencí, kterému dopravci svěříte zásilku. Nezapomeňte, že u dopravců DPD, GLS, FedEx, PPL, UPS a WE|DO je nutné lyže zabalit do kartonové krabice pravidelného tvaru. Ta je podmínkou přepravy. Pokud se rozhodnete lyže kromě výplňových materiálů obalit pouze kartonem a strečovou fólií, riskujete, že dopravce balík nepřijme do přepravy, případně následně doúčtuje poplatek za porušení přepravních podmínek. Všechny zásilky jsou bez rozdílu tříděny automaticky pomocí různých pásů a dopravníků, které vyžadují pravidelný tvar zásilky.

Pokud doma nemáte vhodnou krabici a do papírnictví daleko, máme pro vás řešení. Dopravce TOPTRANS je u zásilek více flexibilní, všechny totiž třídí ručně. Zásilky je možné tedy zabalit i do takzvaného volného balení – opět zajistěte proti oděru, vázání doporučujeme i do kartonu, na závěr vše omotejte strečovou fólií. TOPTRANS ale zásilky doručuje pouze po ČR a na Slovensko.

Poslat lyže jednoduše, pohodlně a levněji, než jste zvyklí

S přepravou si nemusíte lámat hlavu a už nemusíte s balíkem nikam chodit. Vše zařídíte online z pohodlí domova. Po celou dobu přepravy můžete zásilku sledovat na webu, neunikne vám žádná důležitá informace. Po ČR je doručíme i do druhého dne od vyzvednutí u vás doma, na Slovensko do 2 dnů a do Německa a Rakouska to zvládneme také i za 2 dny. Stačí jen zabalit!

Scroll to Top