5 věcí, na které si dát pozor při celní balíkové přepravě

Pokud se chystáte na celní balíkovou přepravu, měli byste vědět, že existují některé věci, na které si musíte dát pozor. Tyto kroky mohou pomoci snížit náklady a zajistit hladký průběh celého procesu. K vaší spokojenosti i spokojenosti vašich zákazníků. Se Zaslat.cz to zvládnete hravě.

1. Zkontrolujte celní sazby a poplatky

Předtím než začnete s přepravou, zkontrolujte, jaké jsou celní sazby a poplatky v cílové zemi. Tím se vyhnete překvapení v podobě neočekávaných nákladů.

2. Správně deklarujte vaše zboží

Správná deklarace vašeho zboží může pomoci snížit náklady a zjednodušit celní proces. Zkontrolujte, jaké jsou požadavky na deklaraci v cílové zemi. S přípravou materiálů vám pomůže i náš jednoduchý objednávkový proces. Pokud nemáte ke zboží prodejní fakturu, jednoduše celní dokument na základě krátkého dotazníku vytvoříme za vás a zároveň vám poradíme, co je a není možné do dané země posílat.


3. Vyberte kvalitního dopravce

Vybrat si správného dopravce může být klíčové pro úspěšnou celní přepravu. Zkontrolujte, zda má vámi zvolený dopravce dostatečnou zkušenost s celními postupy. Na Zaslat.cz najdete nabídku skutečných celních expertů jako je FedEx a UPS, vaše balíky i podnikání jsou tak ve správných rukou.

4. Dodržujte celní postupy

Každá země má své vlastní celní postupy a předpisy. Je důležité se na tyto požadavky informovat a při přepravě je dodržovat. Tím se vyhnete sankcím a zbytečným poplatkům. Většina úřadů má vše dobře vysvětleno na svých webech, náš chytrý formulář vám alespoň hravě poradí s tím, co je do té i oné země možné poslat a co nikoliv.

5. Monitorujte stav vaší přepravy

Sledování stavu vaší přepravy je klíčové pro včasné řešení případných problémů. Ujistěte se, že máte aktuální informace o pohybu vašeho zboží a v případě potřeby rychle zareagujte. To nikdy nebylo snazší díky uživatelskému účtu Zaslat.cz.

Výše uvedené kroky mohou pomoci zajistit úspěšnou balíkovou přepravu i se clem. A co pomůže nejvíc? Zasílání balíků se Zaslat.cz. Získejte exkluzivní nabídku na míru od našich obchodníků!

Scroll to Top