Nastavte si Manažer zásilek od Zaslat.cz pro správu zásilek ve 4 krocích

Manažer zásilek od Zaslat.cz je revoluční nástroj pro efektivní správu zásilek pro každého podnikatele. Jak si jej správně nastavit tak, abyste z něj dostali skutečně maximum? Ušetřete spoustu času na vaše podnikání v 4 jednoduchých krocích.

Nastavte si Manažer zásilek pro maximální pohodlí

Manažer zásilek využijete jako plnohodnotného pomocníka pro správu vaší logistiky bez jakéhokoliv pokročilého upravování. Pokud z něj chcete dostat maximum a přizpůsobit ho na míru svým potřebám, je dobré na začátku věnovat pár chvil jeho donastavení. Vše důležité se ukrývá přímo v Manažeru zásilek v levém menu pod položkou Nastavení. Pojďme si projít krok po kroku, jak na to.

1. Vytvořte si integraci se svým e-shopem

Asi nejdůležitější nastavení v celém Manažeru zásilek, které vám ušetří nejvíc času, je propojení s vaším e-shopem. Tuto možnost najdete pod položkou Integrace.
Jestliže provozujete e-shop na platformách jako jsou Shoptet, Shopify, WooCommerce, Eshop-rychle, PrestaShop a jiné, nastavení propojení je hračka. V těchto platformách je totiž Zaslat.cz implementováno a stačí se jen propojit. K tomu vám pomohou podrobné návody.


Pokud váš e-shop provozujete na jiné platformě, nebo máte vlastní systém, nevadí. I s touto možností jsme počítali. Stačí si ve vašem e-shopu nastavit soubor tabulkového formátu s objednávkami, který můžete do Manažeru zásilek snadno nahrát. Tuto možnost naleznete pod Nastavením hromadného importu.

Další možností propojení vašeho e-shopu je přímo přes API. S tím vám pomůže podrobná dokumentace.

2. Uložte si často posílané rozměry zásilek

Posíláte často výrobky v identickém balení? Pak vám určitě bude vyhovovat tato vychytávka – v Manažeru zásilek si jednoduše uložíte šablonu vašich nejčastějších rozměrů a vah zásilek. Díky tomu v nové objednávce nemusíte zadávat parametry balíku pokaždé zvlášť a jen si zvolit, kterou uloženou šablonu zásilky zrovna posíláte.

3. Získejte vlastní svozové místo

Odesíláte zásilky stále z jedné nebo pár adres? Díky vlastnímu svozovému místu si můžete objednat příjezd dopravce na konkrétní adresu, třeba vaší firmy nebo skladu. Nemusíte zadávat přepravu každého balíku zvlášť. V den svozu kurýr vyzvedne tolik zásilek, kolik mu připravíte. A to i díky vlastnímu tisku štítků. Svozové místo si v Manažeru zásilek nastavíte v pravém menu pod položkou Svozy.

4. Podívejte se na další vychytávky pro úsporu času se správou zásilek

Manažer zásilek nabízí další funkce, které ještě více urychlí celý logistický proces.

  • Posíláte-li zásilky od různých odesílatelů či různých příjemců pravidelně, pak si nastavte automatické ukládání adres do adresáře. Díky tomu tyto kontakty nebudete muset pokaždé zadávat ručně.
  • V možnosti Nastavení účtu si kromě běžných údajů pro fakturaci i přihlášení můžete nastavit také číslo účtu pro proplácení dobírky, což vám také ušetří čas při zadávání objednávek a správě zásilek.
  • Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete platit za přepravu měsíční fakturou, rychlejší možnost než platba platební kartou je platba kreditem u Zaslat.cz. V nastavení si jej můžete snadno dobít a poté platit za přepravu přímo z této částky.
  • U přepravy zásilek je stěžejní informovanost odesílatele i příjemce o aktuálním stavu přepravy. Od toho slouží notifikace. Nechceme vás zahltit spoustou e-mailů, proto si nastavte, co vás o přepravě zajímá.

S Manažerem zásilek od Zaslat.cz máte logistiku ve svých rukou. Nechte tento inovativní nástroj pracovat za vás a uvolněte si čas se správou zásilek pro další důležité úkoly ve vašem podnikání.

Scroll to Top