6 faktorů, které zohlednit při výběru logistického partnera pro vaše podnikání

Najít správného partnera pro logistiku je zásadní obchodní rozhodnutí. Je to právě dopravní partner, kdo je zodpovědný za realizaci dodávek vašich produktů zákazníkům. Proto si musíte být jistí, že jste zvolili skutečně správně. Přinášíme tipy, které vám pomohou při rozhodování.

Reputace přepravní společnosti

Na trhu existuje mnoho dopravních firem, menších i větších, více či méně známých. Jak se v nich vyznat? Ne nadarmo se říká “na každém šprochu, pravdy trochu.” Podívejte se na webové stránky společnosti nebo na recenze, které zanechali zákazníci dané firmy.

Řešení od Zaslat.cz
Nerozhodujte se pro jednu společnost, zvolte nabídku Zaslat.cz a využijte možnosti široké palety dopravců a ještě širší nabídky služeb. Možnosti logistiky nesmí být překážkou vašeho podnikání. Současně se Zaslat.cz nezavazujete k žádným objemům, je jen na vás, jak možnost spolupráce využijete. Zaslat.cz je vám k dispozici bez jakýchkoliv poplatků za využívání služby.

Nabízené (nejen logistické) služby

Hlavní službou, kterou logistické společnosti nabízejí, je přeprava zboží. Co však všechny poskytovatele logistických služeb od sebe odlišuje, jsou vlastnosti jejich služeb. U některých můžete narazit na objem balíků, který musíte měsíčně přepravit nebo naopak nemůžete překročit. U jiných můžou být specifickým limitem rozměry a váha zásilky, případně balení. Zvažte vždy, jaké balení je vhodné pro vaše produkty a jaký typ přepravy zákazníci pravděpodobně budou vyhledávat nejčastěji – očekávají doručení na adresu? Nebo naopak preferují vyzvednutí na výdejním místě či výdejním boxu? Na všechny tyto otázky si musíte odpovědět, než se zavážete jednomu konkrétnímu dopravci.

Řešení od Zaslat.cz
Pokud si nejste jistí, Zaslat.cz je pro vás to správné řešení. Dopravci v nabídce Zaslat.cz zvládnou zásilky od velikosti obálky A5 až po nadrozměrné a atypické zásilky do váhy 3 tun. Na adresu zákazníků, do jejich domovů, na sklady, ale i do největší sítě sběrných a výdejních míst v Česku.
Logistika pro podnikatele
Logistika pro podnikatele

Zákaznická podpora

Nic není dokonalé a výjimkou není ani balíková přeprava. Ujistěte se, že v případě potřeby vám dokáže dopravní společnost rychle a efektivně pomoci a poradit. A že zákaznická podpora není například zpoplatněný benefit.

Řešení od Zaslat.cz
V Zaslat.cz je široké oddělení zákaznické péče, a slova pečovat se drží. Starosti s dopravci můžete skutečně hodit za hlavu, jakékoliv komplikace a komunikaci s dopravci, kdekoliv na světe, vyřeší specializovaní zaměstnanci za vás.

Lokální vs. globální logistika

Jak ambiciózní je vaše podnikání? V dnešním světě online tržiště má i drobný řemeslník možnost prodávat své výrobky do celého světa. Jak je tam ale dopravit? Nezapomeňte, že mezinárodní přeprava je zatížena více podmínkami, než lokální, například celním řízením. A snadno se může s nevýhodnou smlouvou s dopravcem i prodražit.

Řešení od Zaslat.cz
Na Zaslat.cz máte v jediném účtu nabídku expertů na tuzemský i evropský trh. Kromě celé řady spolehlivých dopravců na tuzemskou a evropskou přeprav, můžete v nabídce Zaslat.cz využít služby dvou opravdu světových dopravců, kteří se specializují na přepravu obchodních zásilek v celních zónách. Bojíte se, že clo bude komplikací? Na Zaslat.cz jsme vyvinuli jednoduchý nástroj, díky kterému i celní dokumentaci připravíte snadno za pár minut.

Integrace a přehledná data

Musíte vědět, jak logistická společnost zajistí bezpečné doručení vašeho výrobku od okamžiku, kdy opustí zařízení, až do okamžiku, kdy dorazí na místo určení. Vzhledem k tomu musí logistická společnost integrovat nejnovější IT systémy pro řízení skladu a dopravy, abyste mohli po celou dobu trackovat zásilky pro vaše zákazníky.

Řešení od Zaslat.cz
Zatímco před deseti lety, bylo běžné, že se tracking zásilky aktualizoval každých pár dní, v posledních letech se vše zrychlilo. Na Zaslat.cz máte ve svém účtu přehled o všech zásilkách, které jste poslali s jakýmkoliv dopravcem z naší nabídky, bez rozdílu. Informace o zásilce se aktualizují na každé zastávce, kdy dopravce načítá čárový kód na přepravním štítku, minimálně však jednou denně.

Ještě váháte, jestli je Zaslat.cz ten pravý partner pro vaše podnikání? Navštivte naši stránku pro podnikatele a spojte se nezávazně s našim obchodním oddělením.

Zaslat se Zaslat.cz
Scroll to Top