Jak nejlépe poslat balíky do zahraničí – test celních expertů na českém trhu

Posíláte balík do zahraničí a navíc do celní zóny? To chce spolehlivého partnera! Nejen takového, který balík vyzvedne a rychle doručí. Ale třeba i takového, který pomůže s dokumenty potřebnými pro celní proces a bude k zastižení, pokud se něco nepovede. Přinášíme vám recenzi top služeb pro zasílání mimo EU dostupných na českém trhu.

Na základě našeho testu jsme vybrali osm nejlepších služeb na českém trhu pro posílání balíků do celní zóny. Všechny tyto služby mají své výhody a nevýhody, a proto je důležité zvážit, jestli má Vaše zásilka třeba nějaká specifika, jak rychle ji potřebujete doručit nebo jestli si sami poradíte s celní dokumentací.

Balík do zahraničí se Zaslat

Služba Zaslat nabízí širokou nabídku zasílání od 8 různých dopravců. Objednávkový proces je vždy stejný a jednoduchý. Přepravu objednáte jednoduše online během pár minut. Pro zasílání do celních oblastí Zaslat navíc vyvinulo vlastní online formulář, kam jednoduše zadáte informace o obsahu zásilky. Formulář vám sám dá najevo, jestli náhodou nechcete do balíku zabalit něco, co by mohlo způsobit potíže v přepravě nebo zboží, které do dané země zaslat nejde. A to je vše. Na základě formuláře vypracují celní dokumentaci, kterou vám obratem pošlou k tisku nebo ji předají elektronicky zvolenému dopravci. Zákazníci si navíc pochvalují vstřícné ceny, zejména do oblíbených destinací, jako je Velká Británie, USA, Kanada nebo Švýcarsko.

Expresně s FedEx kamkoliv

FedEx je mezinárodně uznávanou společností s širokou škálou služeb. Zákazníci si pochvalují rychlost doručení a spolehlivost této společnosti. FedEx nabízí také možnost sledování zásilek a flexibilní přístup k celním procedurám. Nicméně někteří zákazníci se stěžují na vysoké ceny této služby těžko dosažitelné pro běžné zákazníky. Řešení je objednat služby FedEx přes portál Zaslat.cz, který s dopravcem spolupracuje dlouhodobě a nabízí tak jeho služby za zajímavé ceny.

Spolehlivě do světa s UPS

UPS je mezinárodní logistická společnost s rozsáhlou sítí a službami. Je známá pro svou spolehlivost a rychlost doručení. Zákazníci si cení také možnosti sledování zásilek a efektivního celního zpracování. Nicméně někteří zákazníci si stěžují na vysoké poplatky a občasnou nedostupnost zákaznické podpory.

Řešení je objednat služby FedEx přes portál Zaslat.cz, který s dopravcem spolupracuje dlouhodobě a nabízí tak jeho služby za zajímavé ceny.

Bez hranic s PPL

PPL je česká společnost specializující se na expresní doručování balíků. Zákazníci oceňují rychlost doručení a přístupnost služby. PPL nabízí také přehledný online sledovací systém, který umožňuje zákazníkům sledovat své zásilky.

Balík do zahraničí tradičně s Českou poštou

Česká pošta je největší a nejznámější doručovací společností v České republice. Doručení do celní zóny probíhá relativně rychle, avšak někteří zákazníci si stěžují na nedostatečnou informovanost o stavu zásilky.

Profesionálně s DHL

DHL je mezinárodně uznávaná společnost specializující se na mezinárodní expresní doručování. Jejich služby jsou známé pro svou spolehlivost a rychlost doručení. Zákazníci si cení také možnosti sledování zásilek v reálném čase a vysoké úrovně bezpečnosti. DHL nabízí profesionální a komplexní přístup k celním formálnostem, což usnadňuje odesílání do celní zóny.


Shipex do zahraničí

Shipex je relativně nová služba na českém trhu, která se specializuje na doručování balíků do celních zón. Shipex se prezentuje jako moderní a inovativní doručovací služba s důrazem na efektivitu a spokojenost zákazníků. Nabízí možnost odesílání balíků do celních zón s důrazem na jednoduché a přehledné procesy. Jedním z hlavních lákadel služby Shipex je také konkurenceschopná cena, která může být pro zákazníky atraktivní.

Nicméně někteří zákazníci vyjadřují určité obavy ohledně komunikace a zákaznické podpory ze strany Shipex. Někdy může být obtížné získat přesné informace o své zásilce nebo se dovolat na zákaznickou linku.


Balík do zahraničí

Balikdozahranici.cz je online služba, která zprostředkovává služby jiných dopravců za přijatelné ceny. Někteří zákazníci si ale stěžují na ne příliš kvalitní komunikaci, nedostupnost zákaznické podpory a občas vyžadované doplatky k zásilkám do vzdálenějších destinací.

Pamatujte, že zkušenosti zákazníků se mohou lišit, a je důležité zvážit různé faktory a individuální potřeby pro vaši zásilku před výběrem doručovací služby.

Scroll to Top