ZASLAT POMOC: S Adrou a Grand Optical pomáháme lépe vidět lidem v Moldavsku

Nosíte dioptrické brýle? Pak jistě víte, že pohled na svět skrze ně je mnohem pohodlnější a čistší, než ten bez nich. Obecně prospěšné společnosti ADRA jsme proto pomohli s přepravou brýlových obrub do Moldavska.

650 kousků starých brýlí věnovala společnost GrandVision a zaměstnanci a zákazníci do sbírky, kterou ve svých prodejnách uskutečnila Grand Optical. ADRA je dle našich instrukcí zabalila a poslala na cestu do Moldavska. Proč? Až 90 % klientů a klientek v moldavských sociálně zdravotnických zařízeních nemá zajištěnou korekci zraku pomocí brýlí, pro 650 z nich se to už brzy změní. 

“Jsme velice rádi, že naším partnerem pro balíkovou přepravu je Zaslat.cz. Oceňuji otevřenost ke spolupráci, flexibilitu, vždy rychlou komunikaci a hledání možného řešení. Kromě běžného transportu v rámci ČR mezi dobrovolnickými centry jsme jejich služby využili i pro transport brýlí do Moldavska. Alžběta se Zaslat.cz mne provedla jejich systémem pro mezinárodní přepravu. Bylo to tak snadné, rychlé, intuitivní.  V organizaci ADRA jsme také velice vděčni za finanční podporu tohoto transportu, kdy 99 % uhradilo právě Zaslat.cz.  Osobně již jinou cestu balíkové přepravy ani nevolím. Přeci jen čekání ve frontě na poště chci strávit smysluplněji. Díky za vše, milé Zaslat.cz!” – Renáta Chlebková, CSR specialista ADRA ČR 

Organizace ADRA působí v Moldavsku dlouhodobě. V posledních letech se projekty zaměřují především na pomoc autistickým dětem se začleněním do společnosti. „Díky našemu dlouhodobému působení v Moldavsku známe dobře tamní prostředí a víme o problémech, se kterými se zde potýkají sociálně znevýhodněné děti či děti s genetickými poruchami. Jedním z nich je právě i nedostatečná korekce zrakových vad. Když se nám podařilo navázat spolupráci se společností GrandOptical, byla pomoc právě v Moldavsku jasnou volbou,“ vysvětluje Renáta Chlebková, která má v organizaci ADRA na starost CSR a firemní spolupráci.


„Lidem, kteří mají zhoršený zrak, pomáháme na našich pobočkách po celý rok. V roce 2021 jsme se zapojili do Giving Tuesday a oslavili tento den světového dárcovství a štědrosti i s našimi zákazníky GrandOptical. Na návrh humanitární organizací ADRA jsme uspořádali sbírku ve prospěch slabozrakých dětí a seniorů v Moldavsku,“ doplňuje Kateřina Urbánková, development manager GrandOptical.

Obecně prospěšná společnost ADRA se v posledních měsících výrazně podílí na pomoci lidem zasažených konfliktem na Ukrajině. Práci jejích dobrovolníků můžete podpořit finančním darem. Všechny informace naleznete na této stránce: https://www.darujme.cz/projekt/1205456 

Scroll to Top