Kuriozity ze zákaznické péče: Dort v balíku kurýr nesnědl, dopravu ale narozeninový dárek nepřežil

Co do balíku nepatří, co raději neposílat? To ví nejlépe naše zákaznická péče. Každý den se kolegové starají o stovky balíků, mluví s desítkami zákazníků a řeší individuální případy z balíkového světa. Většinou se jedná o rutinu, kterou snadno a rychle vyřeší. Čas od času se najde nějaký balík, který vyžaduje větší péči. Zeptali jsme se kolegů, jaké kuriózní zásilky jim utkvěly v paměti.

Jak to celé začalo…

Péct narozeninové dorty na zakázku většinou znamená mít zákazníky z okolí pár kilometrů. Jedné naší zákazníci bylo její město malé a rozhodla se expandovat. Jak ale vyřešit logistiku? “Vozit dort napříč republikou je nákladné, co takhle poslat dort v balíku? To vyjde finančně mnohem líp,” řekla si bezpochyby.

A tak paní pekařka upekla dort, poctivě jej zabalila. Objednala přepravu na Zaslat.cz a poslala dort na dobrodružnou cestu k oslavenkyni v balíku. Věříme, že si dala s balením dortu dostatečně záležet a řídila se našim manuálem balení. Přesto cestu v balíku tento dort nepřežil.

… a skončilo

My v Zaslat jsme se k příběhu s narozeninovým dortem dostali prostřednictvím reklamace, kterou jsme, bohužel, nemohli přijmout.

“Dort a obecně potraviny podléhající zkáze do balíku nepatří. Dopravci nemohou zajistit takové teplotní ani přepravní podmínky, které by potraviny ochránily. Přesto se tradičně před Vánoci setkáváme se zákazníky, kteří posílají typicky vánoční cukroví svým blízkým třeba do Anglie. Tam je to hop nebo trop. Setkali jsme se cukrovím, které bylo cestou v balíku nepoznamenáno, ale i s cukrovím, které zničilo nejen svůj balík, ale i balíky okolní. Tyto zásilky raději snězte a do balíku nám je, prosím, nebalte.”

Lucie Kovářová,

specialistka reklamačního oddělení Zaslat.

Co nás na přepravě narozeninového dortu odzbrojilo nejvíce, byla paní odesílatelka, která nám při reklamaci pověděla: “Ale já už jsem s vámi dort jednou posílala a došel naprosto v pořádku.” No, asi byl kurýr cestou opravdu velmi jemný a dort se přepravoval v zimních měsících. Na toto štěstí ale u balíkové přepravy, prosíme, nespoléhejte. A co v balíku na narozeninovou oslavu najdeme příště, ohňostroj?

Scroll to Top