Skupina Alsendo se rozrůstá o rumunskou společnost Ecolet

Mezinárodní skupina Alsendo, jejímž součástí je i Zaslat.cz, se rozrostla o nového člena. S podporou Abris Capital Partners vstoupila do společnosti Ecolet, přední platforma s nabídkou balíkových služeb pro B2X zákazníky v Rumunsku a Bulharsku.

Nejnovější přírůstek do skupiny Alsendo, společnost Ecolet je technologická společnost založená v roce 2019 a nabízí technologická řešení v oblasti řízení dodávek pro malé a střední společnosti. Webová platforma se zaměřuje na rozvoj na rumunském trhu se svou logistickou službou ecolet.ro a v uplynulém roce také zvyšovala svůj podíl na trhu v Bulharsku, díky rozvoji portálu ecolet.bg.

“Akvizice společnosti Ecolet nám umožní poskytovat řešení pro správu doručování větší zákaznické základně v regionu rumunském trhu. Máme možnost lépe poznat potřeby tamních firem v oblasti logistiky a poprodejních procesů v tamním regionu,” říká Marcin Susmanek, provozní ředitel, člen představenstva společnosti Alsendo.

Kroky upevňují vedoucí postavení skupiny Alsendo na rumunském trhu a její přechod od tradičního modelu zprostředkovatele přepravy zásilek, k více technologicky orientovanému poskytovateli řešení pro správu doručování s regionální působností. Ecolet bude současně těžit ze zkušeností společnosti Alsendo, pokud jde o nabídku komplexních služeb a softwaru pro všechny segmenty zákazníků, včetně subjektů elektronického obchodu. A to i v oblasti modelu SaaS, softwarových řešení poskytovaných jako služby. “Nabízí se potenciál produktových a prodejních synergií se společností Innoship, která je od podzimu taktéž členem Alsendo, což skupině umožňuje kompletně vyhovět požadavkům přepravní potřeby zákazníků na tamním trhu,” dodává Susmanek. Partnerství by mělo oběma společnostem přinést obchodní růst, který umožní konsolidaci služeb a technologických řešení.

Marcin Susmanek, provozní ředitel, člen představenstva společnosti Alsendo

Akvizice společnosti Ecolet navazuje právě na připojení Zaslat.cz do skupiny Alsendo v roce 2022 a akvizici většinového podílu právě v rumunské společnosti Innoship. To je platforma, která nabízí nástroje pro správu doručování v režimu SaaS pro více než 200 velkých podniků, e-shopů a tržišť po celém světě. “Skupina Alsendo zahrnuje více než desítku služeb, které nabízejí širokou škálu řešení pro řízení dodávek. Vyznačujeme se unikátními technologiemi, nákladově optimalizovanými službami SaaS a inovativními nástroji pro e-commerce obchodní společnosti. Nyní můžeme naše know-how uplatnit na nových trzích,” uzavírá Marcin Susmanek za skupinu Alsendo.

Scroll to Top