5 tipů, jak na jarní úklid ve vašem businessu

Jaro není jen čas na očistu těla, mysli a domácnosti, k jarnímu úklidu zavelte i ve vašem podnikání! Ať už podnikáte sami, jste v menší či začínající firmě a nebo jste tahouny ve svém oboru, máme pro vás tipy, které vám pomohou ještě víc zefektivnit vás business. Vystřelte vaše podnikání po zimním spánku na nový level díky našim pěti klíčovým tipům.

Tip 1: Organizujte své pracovní prostory

Uklizené a organizované pracovní prostory, ať už jsou to kanceláře nebo třeba dílny, zvýší produktivitu a zlepší pracovní atmosféru. Zvažte vytvoření systému pro ukládání dokumentů a materiálů, aby byly snadno dostupné pro všechny členy týmu, a to těch v papírové i elektronické podobě.

V tom vám může být skvělým pomocníkem Notion. Je to multifunkční aplikace, která kombinuje texty, multimédia i databáze, která vám poskytne neomezený prostor i možnosti a utřídí všechny vaše podnikatelské úkony do jednoho nástroje. V Zaslat.cz jej používáme řadu let a stal se neodmyslitelným každodenním pomocníkem.


Tip 2: Zaměřte se na obchodní procesy

Jarní úklid je ideální čas přehodnotit své obchodní procesy. Zkuste identifikovat oblasti, které mohou být optimalizovány nebo automatizovány, a hledejte způsoby, jak zefektivnit své podnikatelské operace. Jednoduše – podívejte se na výsledky, nastavte si nové cíle i očekávání. To může zahrnovat aktualizaci softwaru, vylepšení komunikačních kanálů nebo zlepšení zákaznické zkušenosti.

Tip 3: Investujte do rozvoje svého týmu

Jedním z klíčových faktorů úspěchu vašeho podnikání je silný a schopný tým. Zaměstnávat kvalitní lidi je jedna věc, rozvíjet jejich potenciál ke zlepšení pracovního výkonu věc druhá, podnikateli mnohdy opomíjená. Využijte jarního období k tomu, abyste investovali do rozvoje svých zaměstnanců. Nabídněte jim školení, mentoring nebo další vzdělávací příležitosti, které jim pomohou rozvíjet jejich dovednosti a přispějí tak k růstu vaší firmy.

Vaši zaměstnanci, anebo přímo vy, můžete navštívit konferenci E-commerce Summit, která každé jaro vítá stovky hostů s nabitým programem zaměřeným na digitální technologie.

Irena Skokanová
marketingová specialistka Zaslat

Tip 4: Zrevidujte logistiku se spolehlivým partnerem

Spolehlivá a efektivní logistika zvýší efektivitu vašeho podnikání i spokojenost vašich zákazníků. Využít k tomu můžete skvělého pomocníka – Manažer zásilek, který je na míru ušitý potřebám podnikatelů. Díky němu získáte přístup k renomovaným dopravcům na trhu, absolutní přehled o vaší logistice a velmi moderní a intuitivní systém, který vám urychlí práci spojenou s přepravou zásilek.

Manažer zásilek je zcela zdarma, bez poplatků a bez závazků. A první zásilky s ním můžete ještě dnes. Stačí spojit se s našimi obchodníky jednoduchým kontaktním formulářem, který naleznete zde.

Tomáš Volejníček
obchodní ředitel Zaslat


Tip 5: Revize marketingových strategií

Marketing je v mnoha společnostech sprosté slovo a pro mnoho lidí snadným terčem, pokud se něco nedaří. Jste si ale jistí, že máte vaše cíle dlouhodobě správně nastaveny? Jarní úklid může být skvělý čas pro aktualizaci vaší marketingové strategie a zaměření se na nové trhy nebo segmenty zákazníků. Nezapomeňte sledovat aktuální trendy a inovace v oboru a přizpůsobit své marketingové úsilí podle potřeb a preferencí vašich zákazníků. A hlavně, nebojte se o pomoc požádat odborníky.

Pokud jste ještě do vašeho marketingového mixu nezahrnuli Instagram, případně TikTok, zvažte jejich využití nyní. Videa a autentický obsah už dávno nejsou jen doménou mladých, vládnou napříč generacemi a při správném uchopení může být jejich dopad fantastický.

Scroll to Top