4 snadné kroky, jak si objednat přepravu balíku s odnosem na podací místo

Celý den někde poletujete a nemáte možnost čekat na kurýra na jedné adrese? Máme pro vás skvělý tip, jak balíček předat dopravci podle vašich časových možností, za nižší cenu a s ještě dřívějším doručením. Díky široké síti podacích a výdejních míst našich partnerských dopravců nemusíte být vázání na příjezd kurýra. 

Ať už jste kdekoliv, přepravu zásilky objednáte se Zaslat.cz hravě a pohodlně za několik málo minut. Jediné, co stačí, je zamířit na www.zaslat.cz a zvolit přepravu s odnosem zásilky na podací místo, které máte zrovna za rohem. Ve 4 snadných krocích vám ukážeme, jak na to. 

1. krok: Vyplňte adresy a parametry zásilky

Objednávku přepravy zásilky s odnosem na podací místo snadno vytvoříte během pár minut na Zaslat.cz. Hned na úvodní stránce zadáte do jednoduché kalkulačky adresy odesílatele a příjemce. Adresu odesílatele je potřeba zadat bez ohledu na to, jestli zásilku na podací místo nesete či nikoliv. Dále zaškrtnete box pod adresami „Předání na podací místě“. Následně si na mapě míst můžete najít a zvolit podací místo, na které balík ponesete.

Pozor! Na sběrná místa nelze přinést jakkoliv velký a těžký balík. Dopravci mají hmotnostní i rozměrové limity – aby se obsluha nestrhala a aby oblíbená místa nebyla plná balíků. Většinu míst totiž provozují majitelé nějakých prodejen a obchůdků jako vedlejší činnost.

S těžšími zásilkami se ale nikam nevláčejte. Objednejte si přepravu na Zaslat.cz a nechte si zásilku vyzvednout přímo u vás na adrese.

2. krok: Zadejte kontaktní údaje

Následně vyplníte kontaktní údaje, vaše i příjemce zásilky, a objednávku uhradíte. Objednávku můžete zaplatit různými způsoby jako vždy na Zaslat.cz. Pokud chcete balík zanést na podací místo ihned, využijte platbu kartou. Částku za přepravu obdržíme ihned a vy nemusíte déle čekat.

3. krok: Vytiskněte štítek

Platbou to ještě nekončí. Pokud jste zvyklí přes Zaslat.cz objednávat běžně vyzvednutí zásilky u vás doma, pak platbou objednávka obvykle končí. V případě odnosu na podací místo ještě musíte u většiny dopravců vytisknout přepravní štítek, který od nás obdržíte do emailu uvedeného v objednávce! Možnost jeho tisku také naleznete v levé straně pod souhrnem objednávky. 

“Zákazníci se nás často ptají, zda-li potřebují k vytištění přepravních štítků nějaké speciální papíry. To ale vůbec není potřeba. Štítek můžete vytisknout buď na běžný papír a na balík ho přilepit průhlednou lepící páskou, v takovém případě si jen dejte pozor, aby skrze čárový kód neprocházela hrana lepící pásky. Anebo si v papírnictví pořiďte samolepící papíry s nařezanými štítky,” popisuje Lucie Vašíčková, vedoucí zákaznické podpory Zaslat.cz

Na papír velikosti A4 se poté vlezou 4 přepravní štítky (velikost jednoho štítku je 105 x 148 mm). Podle toho, do kterého rohu papíru chcete štítek natisknout, si můžete vybrat umístění v PDF souboru, který následně vytisknete. Tento štítek nalepte zřetelně na balík. Štítek nijak neohýbejte. Také zkontrolujte, že na balíku nejsou staré přepravní štítky a vyvarujte se balení zásilky do černé fólie.

NOVINKA! Pokud nemáte možnost tisku, vyberte si k přepravě síť Balíkoven, ve kterých nemusíte nutně štítek tisknout. Postačí popsat balík identifikačním kódem, který vám vygenerujeme pro vaši zásilku, a informacemi o adresátovi. Obsluha podacího místa pak balík doplní o štítek.

4. krok: Odneste balík na vybrané podací místo

Balík s nalepeným přepravním štítkem už stačí jen zanést na nejbližší podací místo. Obsluha těchto poboček je oprávněna přijmout pouze balík opatřený správným přepravním štítkem. Pokud balíček přinesete v dopoledních hodinách dříve, než kurýr na sběrném místě běžně zásilky vyzvedává, pak se odešle ještě ten den. Jakmile kurýr zásilku vyzvedne, můžete ji v průběhu její cesty k příjemci sledovat online

Scroll to Top