Poslat balík na dovolenou? Sobě i kamarádům!

Jezdíte v létě na delší dovolenou do zahraničí a zastesklo se vám po něčem z domoviny? Nebo jste jednoduše nějakou drobnost zapomněli doma? To pro Zaslat není problém – objednejte přepravu a pošlete balík na cestu!

Zapomenout se může každý – ať už jste doma nechali oblíbenou hračku vašeho dítěte, došla vám zásoba knih nebo jednoduše máte chuť na nějakou dobrotu z českých luhů a hájů, se Zaslat k vám v balíčku dorazí ať už jste kdekoliv. A s expresní dopravu dokonce pošlete balík rychleji, než byste řekli švec.

Co bylo hitem loňského léta? 

Slunce, moře, pláže… Kam jinam mířili balíčky nejčastěji, než do oblíbených dovolenkových destinací jako je Chorvatsko, Itálie, Řecka nebo Španělsko. “Přes léto také vidíme zvýšenou poptávku po přepravě zásilek do USA, kde obzvláště mladí lidé tráví celé prázdniny na pracovních pobytech,” zmiňuje vedoucí zákaznické péče Zaslat.cz Lucie Vašíčková. Podívejte se na zásilky, které posílali naši zákazníci v loňském roce a nechte se inspirovat.

Poslat balík do Chorvatska

Jedna z nejoblíbenějších destinací českých turistů. Průzračně modré moře Jadranu láká celé rodiny na prodloužené víkendy, ale i na několik týdnů. Z dotazů našich zákazníků vyplývá, že do Chorvatska se často téměř stěhují. Nejkurióznější dotaz? “Přepravíte mi vysavač?” Ano, i to zvládneme! Ačkoliv je to poměrně nečekaný dotaz.

Největší balíček loňské sezóny do Chorvatska vážil 45 kilogramů a krabice to byla opravdu velká. “Jeli jsme do Chorvatska na tři týdny se třemi dětmi, včetně batolete. Auto bohužel tak velké nemáme, tak jsme si s majitelem apartmánu domluvili, že předem pošleme balík, do kterého zabalíme nejnutnější výbavu k péči o děti. No a nakonec jsme poslali kočárek na procházky do terénu nebo jídelní židli pro prostředního syna. Z nervování, jak se vše vejde do auta, se tak stalo pár minut balení do krabice. A to je vše,” popisuje náš zákazník Milan, který plánuje balík “napřed” poslat i letos. 

 

Poslat balík do Itálie

Když se řekne Itálie, co se vám vybaví? Nám jídlo a letní radovánky stejnou asociací . Právě různé pochutiny a užívání si La Dolce Vita zavedli do Itálie na dovolenou našeho dlouholetého zákazníka Zdenka. Když se blížil konec dovolené, chtěl si odvést kus Itálie s sebou domů na Ostravsko, spojil se proto s kolegyněmi se zákaznické péče.

Italian food, prosciutto, olives, cheese and tomatoes

 

“Problém s potravinami je ten, že jsou z dopravy vyloučeny, jak mi řekli na Zaslat. O tom jsem se ostatně přesvědčil i v Čechách, když jsem švagrovi posílal uzené maso a slivovici – no nedopadlo to dobře. Jako ponaučený jsem se spojil se zákaznickou péčí Zaslat, aby mi poradili. A dobře jsem udělal. Projel jsem s nimi v podstatě list všeho, co jsem chtěl do balíku naskládat. Co poslat nešlo, jsem vložil, s malou modlitbičkou do kufru, zbytek do balíku s výplní. A doufal, že byť načerno, vše dorazí ke mně domů.”

Nezapomeňte ale, že potraviny jsou z mezinárodní přepravy vyloučeny, pokud se rozhodnete je do balíku zabalit, činíte tak na vlastní riziko!

Poslat balík do Španělska

Na dovolené ve Španělsku jste chytli čtenářskou slinu, stránky zmizeli a do konce dovolené ještě zbývá fůra času? ¿No hablas español? Žádný problém, přesně to stejné se stalo i naší zákaznici Mirce.

Young woman reading a book at the tropical beach

 

“Ve Španělsku jsme si loni pronajali na měsíc apartmán. Část pobytu jsme i pracovali na dálku, užívali si volná odpoledne a večerní fiesty. Když přišlo na siesty, které jsme si v letním parnu vzali za své, vždy jsem si sedla do stínu terasy s knihou. Vše, co jsem přivezla, jsem ale rychle přelouskala. Trn z paty mi vytrhl balík, který mi poslala moje máma – deset dalších knih zabalila do balíku ve čtvrtek a už v úterý večer jsem opět měla co číst.”

 

Poslat balík do Řecka

Ani ztracené zavazadlo není pro Zaslat problém. Váš kufr vypátrat neumíme, pomůžeme vám ale s dopravou vašich věcí do Řecka.

 

Řecko bylo jen zastávkou na cestě, batoh se bohužel někde zatoulal a do cílové destinace nedorazil. Trochu předběhnu, když řeknu, že se našel o tři týdny později a byl mi aerolinkou dodán na moji adresu v Česku. Nicméně jsem najednou na dovolené a nemám vůbec nic. Jako zázrakem mi spolubydlící navrhla, že vše pošle expresně se Zaslat a já už za dva dny měla balíček s novým batohem a nezbytnostmi na dvoutýdenní dobrodružství,” popisuje naše zákaznice Kateřina.

 

POSLAT BALÍK DO ZAHRANIČÍ HNED

Scroll to Top